Prikbord

Hier staan actuele berichten: nieuwtjes, activiteiten van anderen, berichten en oproepen namens onze leden. Een bericht delen? Geef het door via het contactformulier.

ledenvergadering

Een nieuw bestuur

Tijdens de goed bezochte ledenvergadering van 10 maart 2023 zijn alle acht bestuurskandidaten gekozen. Dit zijn: Lotti Baumann, Alie Dekker, Lineke van Hees, Elly Koorenblik, Marion Ligtenberg, Hetty Londo, Marianne Schipper en Jozefien Vierbergen. De functies binnen het nieuwe bestuur zullen op korte termijn verdeeld worden. Marja Kroef blijft aan als voorzitter tot de nieuwe bestuursleden bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en de bankzaken overgedragen zijn. Wij zijn Marja zeer erkentelijk voor alles wat ze voor de vereniging heeft gedaan. Meer foto's van de ledenvergadering vindt u onder het kopje Foto's op deze website.  

Ditzel

Lezing over Rien Ditzel: Op zoek naar een Deventer verzetsman in het Zwarte Woud

Bij deze lezing op zondag 26 maart om 14 uur belicht historicus Johan van der Veen de rol van Rien Ditzel in het communistische verzet in Deventer en omgeving. Hij was betrokken bij een sabotagegroep die in 1942 aanslagen pleegde. Hij ontsnapte twee keer aan arrestatie door de Sicherheitspolizei en ging onder de naam van een Arnhemse verzetsman als dwangarbeider naar het Zwarte Woud. Na arrestatie wist hij opnieuw ontsnappen en kwam in 1945 terug naar Deventer, waar hij van 1946 tot 1949 wethouder voor de CPN was. Plaats: ontmoetingsruimte van Thomas Wildey. Aanmelden uiterlijk 24 maart op info@deventerhuisgenoten.nl. De consumpties zijn voor eigen rekening en u kunt een vrije bijdrage doneren.  

computercafe

Computercafé op woensdagmorgen

Het Computercafé in Diepenveen is verplaatst naar de woensdagmorgen. De eerste keer in 2023 is dat op 11 januari.

Tussen 9:30 uur en ongeveer 11:30 uur kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw vragen of problemen op het gebied van computer, tablet en smartphone. Ook is het mogelijk om uitleg te krijgen over WhatsApp, Facebook, Twitter, DigiD en andere programma’s.

Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto’s uitvoeren op uw apparatuur? Wilt u spelletjes installeren? Ook dat kunnen de vrijwilligers u uitleggen. Voor sommige programma’s en diensten zijn uw wachtwoorden nodig, neem die mee.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Consumpties voor eigen rekening. Plaats: Kulturhus, Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen

Meer informatie bij Huisgenoot Lidy de Ruiter, lidy.deruiter@home.nl