Prikbord

Hier staan actuele berichten: nieuwtjes, activiteiten van anderen, berichten en oproepen namens onze leden. Een bericht delen? Geef het door via het contactformulier.

gedicht

Schrappoëzie met een byte

Heb je wel eens een gedicht gemaakt of zou je dat  willen doen? Dit is je kans!
Op woensdag 29 november van 14.00-16.00 uur is er een workshop Schrappoëzie in de
huiskamer van Alie. Bij het maken van een schrapgedicht wordt schrijven letterlijk
schrappen. Het leuke is: de woorden zijn er al. Je hoeft alleen de overbodigen te schrappen.
Aan het einde van de workshop lezen we de schrapgedichten aan elkaar voor.
Om het brein wat te prikkelen, houden we nog even voor ons wat de byte is…
Aanmelden: alie-harrydekker@ziggo.nl

lichtjestour

Lichtjestour met de fietsriksja

Net als vorig jaar organiseert de coalitie Een tegen eenzaamheid een lichtjestour door de Deventer binnenstad. Deelnemers worden zo nodig opgehaald door Automaatje, in Mimik ontvangen door gastvrouwen en door de fietsers van Fietsen alle jaren in de fietsriksja door de stad gereden. Aanmelden is mogelijk via de volgende link: https://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/pzxypuja2jd3vcnb

tegenlicht

Tegenlicht meet-up

Op 7 december om 10.30 uur vindt er in de theaterzaal van de Bibliotheek Centrum een Tegenlicht meet-up plaats. Het thema is 'Kloofdichters', de uitzending laat de kloven zien die in Nederland bestaan en vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna teveel om op te noemen: die tussen hoger- en lager opgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. Meer informatie vindt u hier.

 

café

De cafémiddagen van december

Op 1 en 15 december is er een vrijdagmiddagcafé. Op 1 december vindt er daarnaast een workshop 'kaarten maken' plaats en op 15 december een workshop 'bloemschikken'  en 'kaarten maken'. Tijdens het zondagmiddagcafé van 10 december komen er twee midwinterhoornblazers over deze traditie vertellen.

hoorn

Themabijeenkomst met de Midwinterhoorn-groep Haarle

Een delegatie van de Midwinterhoorngroep Haarle komt naar Deventer Huisgenoten voor een presentatie. Gerrit Lindeboom en Jolanda Koopman vertellen over deze bijzondere traditie, het gebruik van de hoorns en ze blazen natuurlijk de midwinterhoorn.
Van de 1e zondag van de Advent tot en met Drie Koningen op 6 januari kunt u deze groep regelmatig horen vanuit hun thuisbasis de Sprengenberg van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Bijzonder aan deze groep is, dat zowel mannen als vrouwen vertegenwoordigd zijn.
De bijeenkomst vindt plaats op zondag 10 december om 14.00 uur in de ontmoetingsruimte van Thomas Wildey, J.P. Thijsseweg 100, Deventer. Kosten € 5,-- inclusief koffie/thee en een hapje ter afsluiting. Andere consumpties voor eigen rekening. Aanmelden kan tot 8 december via info@deventerhuisgenoten.nl