Prikbord

Hier staan actuele berichten: nieuwtjes, activiteiten van anderen, berichten en oproepen namens onze leden. Een bericht delen? Geef het door via het contactformulier.

beelden

Verrassende wandeling langs beelden in de binnenstad

Op zondag 21 augustus maken we een wandeling door de binnenstad van Deventer. Kunsthistorica Clementine Dijkstra, die eerder een fietsroute langs beelden in de gemeente samenstelde, heeft speciaal voor ons een verrassende wandeling uitgezet. Zij loopt zelf mee en geeft ons informatie over wat we zien. We starten om 13.30 uur bij de Wilhelminafontein op de Brink. De wandeling duurt een tot anderhalf uur, en we kunnen met een drankje op de Brink napraten. Aanmelden: info@deventerhuisgenoten.nl. Op 21 augustus zijn we telefonisch bereikbaar via 06-48646798.

sharing stories

Verhalen delen

In de huiskamer van Esther vindt de activiteit Verhalen delen ofwel Sharing stories plaats, een project van het Ouderenfonds. In spelvorm wordt u uitgenodigd om een herinnering te delen over thema's als durf, plezier, liefde of succes. Door het herinneren en vertellen leren deelnemers elkaar beter kennen. De groep bestaat uit 4 tot 6 personen. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 19 augustus om 19.30 uur. Informatie en aanmelden

Fietsen alle jaren

Gefietst worden

Wie zelf niet meer goed kan fietsen, vindt het misschien toch fijn om nog eens op een fiets te zitten. Het is een andere ervaring dan een auto, en je komt op plekken waar je anders niet komt.

De stichting Fietsen alle jaren organiseert fiets-riksja tochten. Vrijwilligers trappen de riksja voort, en de 'klant' kan om zich heen kijken.

Ook eens proberen? Of wellicht riksja-rijder worden? Alle informatie is te vinden op Fietsen alle jaren Deventer of mail naar de Deventer stichting.

voorzitter gezocht

Bestuursleden gezocht

Onze vereniging heeft op het ogenblik een bestuur van 1 persoon, terwijl dat er volgens de statuten minstens 3 moeten zijn. We zoeken daarom tenminste twee mensen die zich willen inzetten voor de vereniging.

Wie wil overwegen lid van het bestuur te worden? Reageer even via het contactformulier, dan kunnen we erover verder praten. Als je Huisgenoten een warm hart toedraagt, vind je het ook van belang dat de vereniging blijft bestaan. Dat kan alleen als bestuurders er wat tijd en energie aan besteden.

legpuzzel

Legpuzzels lenen

In de Vijfhoek is een puzzel-uitleen gestart. Alle inwoners van Deventer van 18 jaar of ouder kunnen er legpuzzels lenen. Dat is gratis, tenzij u ze niet op tijd weer inlevert.

Aanmelden via de site. Eenmaal ingeschreven, kunt u iedere zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur een puzzel uitzoeken in het Verbindingscentrum de 5Hoek, Andriessenplein 1.

Digitaal zijn er overigens onbeperkt gratis legpuzzels beschikbaar - volgens sommige van onze leden verslavend. Kijk op jigsawplanet.com.

foto's digitaal

Digitale foto's - workshop in de bibliotheek

Op 27 september is er een workshop Foto's op je smartphone en tablet van het Netwerk digitaal meedoen 65+.Hoe gaat u om met de almaar groeiende voorraad foto's op uw telefoon? Bewaren, terugvinden, verplaatsen - het komt allemaal aan de orde.

In de workshop gaat u aan de slag gaat met wat u wilt leren. We kijken wat er gebeurt als u een foto maakt, waar die (automatisch) bewaard wordt en wat u daar verder mee kunt doen. Het gaat over de cloud en over apps op je telefoon en op je computer waarmee je foto's kunt opslaan en ordenen. 

 27 september 10-12 uur in Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18, Deventer. Aanmelden via www.bibliotheekdeventer.nl/digitaalmeedoen.html of telefoon 0570-675700.

online veiligheid

Veiligheid en privacy online

We winkelen, bankieren, mailen en zoeken informatie online. Daarbij is het is oppassen voor nepmails, rare whatsappjes of schimmige webshops. En computer, tablet en smartphone moeten beveiligd worden. Hoe doet u dat allemaal? In de workshop Online veiligheid en privacy komt u er meer over te weten.

25 oktober 10-12 uur in Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18, Deventer. Aanmelden via www.bibliotheekdeventer.nl/digitaalmeedoen.html of telefoon 0570-675700.