Prikbord

Hier staan actuele berichten: nieuwtjes, activiteiten van anderen, berichten en oproepen namens onze leden. Een bericht delen? Geef het door via het contactformulier.

terras

Terrasvogels

De terrasvogels zochten elkaar ook in het winterseizoen op, maar op 6 maart konden ze voor het eerst weer genieten van het zonnetje op het terras van Hans en Grietje. De volgende bijeenkomsten zijn op en 1,15 en 29 mei. U kunt gewoon aanschuiven bij Diny en/of Hetty.

vogel

Themabijeenkomst over vogels

Bent u ook zo blij dat u de vogeltjes weer hoort fluiten? Maar weet u ook welke vogels u hoort? Gerjan Ananias, lid van de Vogelwerkgroep de IJsselstreek en de Vogelwerkgroep Bathmen, weet hier alles van. 
Deventer Huisgenoten organiseert op zondag 21 april om 14 uur een themabijeenkomst onder zijn leiding. Hij vertelt over de vogels in de directe woonomgeving en wisselt dit af met bijzondere wetenswaardigheden over vogels in het algemeen. Na afloop zult u de (zang van) vogels beter herkennen.

Locatie: ontmoetingsruimte Thomas Wildey, J.P. Thijsseweg 100. Kosten: € 5,-. Consumpties voor eigen rekening. Aanmelden uiterlijk 20 april via info@deventerhuisgenoten.nl of 06-52435595

genees

Natuurwandeling

Op donderdag 18 april begeleidt Davida van Beckhoven van Centrum Hestiada en natuurwandeling bij Nieuw Rande. 

Bent u nieuwsgierig wat u in de natuur kunt vinden en wat eetbaar is of geneeskracht heeft? Vanuit passie deelt Davida graag haar kennis over de natuur. Verschillende planten hebben een geneeskrachtige werking of ondersteunen uw gezondheid door te helpen ontgiften of doordat ze veel mineralen bevatten. De natuur heeft veel superfoods uit eigen bodem. Door uw eetpatroon aan te vullen met wat de natuur u te bieden heeft, ondersteunt u uw gezondheid.

Davida neemt u mee de natuur in en leert u waar u op moet letten en waar en wanneer u iets kunt vinden. U leert over de geneeskracht en eetbaarheid van verschillende planten die op dit moment groeien. 

Start op donderdag 18 april om 10 uur op de parkeerplaats van Hotel Gaia, Schapenzandweg 3, Diepenveen. De wandeling is ongeveer 3 km. Aanmelden uiterlijk 16 april via info@deventerhuisgenoten.nl. De kosten zijn € 5,-. 

ouwe

Gouwe Ouwe in de Biblotheek

Op vrijdag 19 april wordt er een Gouwe Ouwe feestje in de Bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer gevierd. Swing mee, sluit je ogen en beland in de sixties. Je danspartner herinnert zijn eerste liefde op de klanken van Elvis. Er wordt gedanst, gezongen en gesjanst. Deze middagen is er geen vast programma. De muzikanten spelen in op wat er in de zaal gebeurt. Zo is ieder feestje uniek! Maar er is vooral ruimte om elkaar onbezorgd te ontmoeten. Gouwe Ouwe is dé plek om weer even samen te zijn.

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom en om 14.30 uur gaan de muzikanten van start met spelen!

De toegang is gratis. Reserveer hier uw kaartje.