Een luisterend oor

Een luisterend oor

Wie kan ik opbellen als ik midden in de nacht in de penarie zit, en niemand in de buurt heb aan wie ik mijn verhaal kwijt kan? Er is een landelijke telefonische hulpdienst maar dan spreek je iemand die je helemaal niet kent. Sommige leden van Deventer Huisgenoten hebben behoefte aan een aanspreekpunt in eigen kring. Het is al eerder geopperd en kwam begin juli weer aan de orde tijdens het koffiegesprek.
We zijn geen hulpverleners, maar we zijn wel leden voor leden. Vandaar deze oproep: wie wil er beschikbaar zijn om gebeld te worden door andere Huisgenoten, en wie heeft behoefte aan mensen die zij/hij kan bellen? We willen een eenvoudig telefoongroepje vormen met niet meer dan uitwisseling van namen en telefoonnummers.
Wil je meedoen, mail dan naar Marja Kroef, mkh@concepts.nl, tel 06-48646798. Vermeld of je zelf zou willen kunnen bellen of dat je gebeld wilt worden, of allebei. Ik maak dan een lijstje en stuur dat rond. Je aanmelden betekent dat je toestemming geeft voor verspreiding binnen deze kring van jouw telefoonnummer. Eventueel wil het bestuur na verloop van tijd kijken of er een vorm van ondersteuning gewenst is voor de mensen die een luisterend oor bieden.